Camerabewaking Kust | a devision of dutoICT Oostende

De verschillende camerasystemen voor camerabeveiliging

Analoge camera’s
Een analoog camera systeem, beter gekend als CCTV bestaat uit een camerabody, lens, coax en een dvr systeem om uw beelden op te nemen.

Traditionele IP camera’s
Een IP-camera heeft als groot verschil dat de intelligentie niet in de dvr zit maar in de camera zelf. Deze camera’s kunnen perfect aangesloten worden op een bestaand netwerk of zelfs op een bestaand coax netwerk. IP-bewakingscamera's onderscheiden zich van voornoemde bewakingscamera's doordat ze zonder tussenkomst van een PC / Video Server / DVR met het internet verbonden kunnen worden.

Megapixel IP camera’s
De megapixel-camera, de naam zegt het al zelf, kunnen tot 8 MP gaan. Terwijl een analoge camera tot 0,3 MP gaat en een traditionele IP camera tot 1.3 MP gaat. Er wordt gezegd dat megapixel-camera’s problemen hebben met licht gevoeligheid, bandbreedte en kostprijs. Dit alles moeten wij tegen spreken. Een megapixel camera kan tot 16 analoge camera’s vervangen en is qua lichtgevoeligheid zeker even goed. Om de bandbreedte niet op te gebruiken wordt er gewerkt met H.264 compressie.

Geavanceerde camera’s
Dit zijn camera’s met specifieke eigenschappen zoals highspeed-, termische en vandalproof-camera’s. Voor meer details over deze en andere geavanceerder camera’s kunt u steeds contact met ons opnemen.

Integratie
IP- en megapixel-camera’s kunnen zonder probleem geïntegreerd worden op een bestaand coax netwerk. IP en megapixel camera’s kunnen draadloos geïntegreerd worden op uw netwerk.